CaptureU sklopu luksemburškog predsjedništva Vijećem Europske unije, CVCE (Centar Virtuel de la Connaissance sur l’Europe – Centar virtualnih resursa za znanje o Europi) organizira nagradni Kviz o Europi. Natječaj je organiziran u suradnji s luksemburškim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i inicijativom Digital Lëtzebuerg, uz podršku Predstavništva Europske komisije i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Luksemburgu.

Natječaj je otvoren za europske građane, a posebno mu je cilj osvijestiti mlade ljude o europskom projektu i specifičnoj ulozi Luksemburga te stvoriti podlogu za kreiranje inovativnih digitalnih alata u području razmjene znanja. Sudjelovati u natječaju moguće je na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Tijekom luksemburškog predsjedništva, od 3. srpnja do 31. prosinca 2015. zainteresirani će imati priliku sudjelovati u kvizu. Svakoga dana postavit će im se pitanje o nekoj europskoj temi.

Nagrade uključuju i put na Kapverdske otoke, InterRail-ove karte za putovanja vlakovima unutar jedne zemlje Beneluxa, odmor u wellness centru Mondorf Thermal Spa Domain te GoPro kamere.

Izvor: Luxembourg Presidency

Photocredit: Europa Quiz