Govor predsjednika Junckera o stanju u Uniji 2017.

Loading Events
  • This event has passed.
Opis

Svake godine u rujnu predsjednik Europske komisije u Europskom parlamentu drži govor o stanju Unije, u kojem se osvrće na postignuća u protekloj godini i predstavlja prioritete za iduću godinu. U njemu predsjednik izlaže i načine na koje Komisija namjerava odgovoriti na najvažnije izazove s kojima se Europska unija suočava.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker održat će govor u srijedu, 13. rujna 2017., u 9:00 na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu. Događaj će se prenositi uživo na kanalu EbS, a na Komisijinoj stranici na Facebooku bit će dostupan internetski prijenos uživo visoke kvalitete.

EBS (Europe by Satellite): https://ec.europa.eu/avservices/ebs

Facebook stranica Europske komisije: https://www.facebook.com/EuropeanCommission

Nakon govora slijedi plenarna rasprava kojom započinje dijalog Komisije s Parlamentom i Vijećem kako bi se pripremio radni program Komisije za iduću godinu.

Nakon opširne rasprave diljem našega kontinenta održane na Twitteru (#FutureofEurope) u kojoj su sudjelovali građani, Europski parlament, nacionalni parlamenti, tijela lokalne i regionalne vlasti te civilno društvo u cjelini, predsjednik će na temelju iznesenih ideja predstaviti svoje osobne stavove o budućnosti Europe i svoje prioritete u sljedećoj godini.

OSTALE POVEZNICE:

Početak - Kraj

ruj 13, 2017 - ruj 13, 2017

Od - do

9:00 - 11:00

Podijeli