Vijesti

Akcijski plan za rodnu ravnopravnost – prava žena i djevojčica okosnica su globalnog oporavka za rodno ravnopravno društvo

Europska komisija i Visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku iznijeli su ambiciozne planove za promicanje rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena u okviru svih vanjskih djelovanja Europske unije.

Opširnije

Jesenski paket europskog semestra: potpora održivom i uključivom oporavku u kontekstu velike nesigurnosti

Europska komisija predstavila je svoj jesenski paket ekonomskih politika, koji uključuje mišljenja o nacrtima proračunskih planova država članica europodručja za 2021. i preporuke politika za europodručje.

Opširnije

Komisija u okviru instrumenta SURE isplatila 14 milijardi eura za devet država članica Unije

Europska komisija isplatila je u okviru instrumenta SURE drugi obrok financijske potpore državama članicama u iznosu od 14 milijardi eura, i to Hrvatskoj 510 milijuna eura, Cipru 250 milijuna eura, ...

Opširnije

Nova strategija za potrošače: Europska komisija omogućuje potrošačima da pokrenu tranziciju

Europska komisija predstavila je Novu strategiju za potrošače kako bi europskim potrošačima omogućila aktivniju ulogu u zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Opširnije

Koronavirus: Komisija odobrila ugovor s BioNTech-Pfizerom kako bi osigurala pristup potencijalnom cjepivu

Europska komisija odobrila je četvrti ugovor s farmaceutskim poduzećima BioNTech i Pfizer, kojim se osigurava kupnja 200 milijuna doza cjepiva u ime svih država članica EU-a, uz mogućnost podnošenja zahtjeva ...

Opširnije

Izgradnja europske zdravstvene unije: bolja pripravnost i odgovor na krizu radi dobrobiti Europe

Europska komisija poduzela je prve korake u smjeru izgradnje europske zdravstvene unije koju je predsjednica von der Leyen najavila u svojem govoru o stanju Unije.

Opširnije

Proračun EU-a: Europska komisija pozdravlja dogovor o paketu od 1,8 bilijuna eura za pomoć u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe

Europska komisija pozdravila je dogovor Europskog parlamenta i država članica Unije u Vijeću o sljedećem dugoročnom proračunu i privremenom instrumentu za oporavak NextGenerationEU.

Opširnije

COVID-19 i posljedice za ekonomiju: 100 milijardi eura za očuvanje radnih mjesta

EU pruža dodatnu financijsku potporu državama članicama za zaštitu radnih mjesta i zaposlenika koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

Opširnije

Komisija uvela nadzor uvoza bioetanola i razmatra zahtjeve drugih sektora

Komisija uvodi nadzor uvoza etanola iz obnovljivih izvora za gorivo (bioetanol) u EU.

Opširnije

Potpora za jaču Garanciju za mlade: Vijeće usvojilo Komisijin prijedlog preporuke o lakšem prelasku u svijet rada

Vijeće je u petak 30. listopada 2020. donijelo Komisijin prijedlog preporuke o lakšem prelasku u svijet rada od 1. srpnja kojim se jača Garancija za mlade.

Opširnije